??

MALZEMELER   

Keki  için;

  1. 5 adet yumurta
  2. 1 buçuk su bardağı  şeker
  3. Yarım çay bardağı su
  4. 1 çay bardağı sıvı yağ
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 paket  vanilya
  7. 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  1. 1 paket krema
  2. Yarım su bardağı toz şeker
  3. 1 litre süt

Karamel sosu  için;

  1. 1 çay bardağı toz şeker
  2. 1 yemek kaşığı tereyağı
  3. 1 paket krema

Üzeri için;

1 paket  kremşanti

YAPILIŞI

  1. İlk önce  yumurtanın akını  bir kaba sarısını  bir kaba ayıralım . Ayırdığımız yumurtanın akını bilendir ile iyice köpürene kadar çırpalım.
  2. Daha sonra sarısının olduğu kaba geçelim. Sarısına şekeri de dökelim ve şeker eriyinceye kadar çırpalım. Ardından   sıvı yağı , su ,un, kabartma tozu ve vanilyayı  ekleyip çırpalım.
  3. Köpük köpük olan  yumurtanın akını da  kaşık veya spatula ile yavaş yavaş  dökelim ve karıştıralım. Hazır olan hamurumuzu büyük dikdörtgen borcama tabanını yağlayalım ve  hamuru  dökelim. 180 derece fırında  yaklaşık  30 dakika  üzeri pembeleşinceye  kadar  pişirelim.
  4. Bir yanda karamel sosumuzu hazırlamaya   başlayalım . Küçük bir tencereye şekeri dökelim   ve kısık  ateşte şeker eriyene kadar karıştıralım. Şeker eriyince  tereyağı nı  ardından kremayı dökelim ve durmadan karıştıralım.
  5. Burada şeker sertleşebilir  karıştırmaya devam edelim  sertleşen şeker karıştırdıkça tekrardan eriyecek  ve güzel   bir sos kıvamı elde edelim  hazırladığımız  karamelli  sosumuzu  soğumaya bırakalım.
  6. Kekimizin şerbeti için  bir kaba 1 litre sütü, şekeri   ve kremayı ekleyip   şeker eriyinceye kadar  çırpalım.
  7. Fırından  çıkarmış olduğumuz kekin  sıcağı biraz gidince  şerbetimizi   dökelim ve şerbeti çekmesini  kadar bekleyelim.
  8. Kremşantimizi arkasında yazan şekilde hazırlayalım ( 3 kaşık karamelin üzerine süs yapmak) için ayıralım  ve geri kalanını şerbetini  çeken  kekimizin üzerine sürelim ve düzleyelim.
  9. Sürülen kremşantinin üzerine  iyice soğumuş olan karamelize sosumuzu güzelce yayarak dökelim
  10. 3 kaşık ayırdığımız krem şanti  ile üzerine ince uzun çizikler atalım. Bir kürdan yardımı ile kremşanti çiziklerinin üzerinde geçerek süsleyelim.

AFİYET OLSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir